Check-up met

Check-up met Tizita

Tizita was jong en fit, maar liep toch Corona op. Alsof dat nog niet genoeg was, belandde ze ook nog eens op de IC. Ook had ze last van de nasleep van corona en had ze verschillende klachten. Hoe gaat het nu met haar?


Tizita deelde als eerste haar verhaal. Ze vertelde toen over de klachten die ze kreeg door en overhield aan Corona. Ze was jong, fit, trainde voor de marathon, maar belandde met corona op de IC. Je kan het vorige verhaal van Tizita hier lezen!

Het gaat nu met ups en downs een stuk beter

Je kreeg corona en belandde zelfs op de IC. Hoe gaat het nu met je?
Het gaat nu met ups en downs een stuk beter. Ik leer mijn grenzen kennen en ik probeer ze steeds meer te verleggen, zolang dit lukt voor mij. Soms moet ik een klein stapje terug doen, maar ik ga voornamelijk stapjes vooruit! Eindelijk, na 11 maanden lang tobben!

Ook al had je geen corona meer, hield je er toch nog klachten aan over. Zo had je een hoge hartslag, was je vermoeid en had je last van hoofdpijn na te veel inspanning. Hoe gaat het nu met die klachten?
De klachten zijn enorm verminderd als ik het vergelijk met toen. Op dit moment heb ik alleen nog haperingen in mijn ademhaling. Dit komt omdat mijn middenrif aangetast is. Eerst had ik die haperingen veel meer op een dag dan dat ik het nu heb. De klachten die ik voorheen had; hoofdpijn, geen concentratievermogen of een brainfrog, heb ik nu alleen als ik teveel gedaan heb, vaak is dit als prikkels teveel zijn geweest. Of als ik over mijn grenzen ben gegaan. Soms doe ik dan mijn zonnebril op, zodat de zichtbare prikkels wat minder hard binnen komen. Ik ben dan voornamelijk mentaal vermoeid, waardoor ik deze klachten krijg.

Destijds moest je voor controles nog naar het ziekenhuis. Moet dat nu nog steeds?
Ik heb op dit moment geen ziekenhuis controles meer.

Beetje bij beetje hoop ik weer op mijn oude niveau te komen

In je vorige verhaal vertelde je al dat je je werk als verpleegkundige even hebt moeten stoppen. Ben je inmiddels weer aan het werk?
Ik werk inmiddels 4 keer 5.5 uur. Volgens mijn opbouw schema werk ik 1 maart als het goed is weer mijn volledige contract uren. Op dit moment ben ik boventallig en doe ik alleen wat gaat voor mij. Dit verschilt per dag. Beetje bij beetje hoop ik weer op mijn oude niveau te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *