Persoonlijk

Rust zacht, lieve Yvian

13 april 2022 kwam de gastblog van Yvian online. Hierin schreef ze over haar ongeneeslijke longkanker en de impact op haar leven en dat van haar dochters. Vandaag, 16 februari 2023, kwam het bericht naar buiten dat Yvian gisteren is overleden.


Ik volgende Yvian en haar ziekteprcoces en benaderde haar met de vraag of ze een gastblog wilde schrijven voor MediViews. En dat wilde ze! “Ja tuurlijk sta ik daar voor open!”

Ze schreef een mooie gastblog over het passen van trouwjurken mer haar dochters, Shivah en Shaola. Een mooie, maar ook heftige gastblog met de harde realiteit. “Tuurlijk is dit niet hoe ze er op dé dag uit zullen zien, maar wel weet ik dat ze prachtig zullen zijn en zullen stralen. En zij weten dat hun mama ze er fantastisch uit vindt zien, ook al is ze er tegen die tijd hoogstwaarschijnlijk niet meer bij”, schreef ze in haar gastblog.

Een week geleden deelde Yvian een bericht op haar Instagram, waarin ze vertelde dat het slecht met haar ging. Ik schrok hier onwijs van. Ik had het helemaal niet verwacht of zien aankomen.

Ik kende Yvian niet persoonlijk, maar ze heeft een blijvende indruk bij me achter gelaten. En ik denk dat iedereen een voorbeeld kan nemen aan haar vechtlust en optimisme. Ze was altijd heel optimistisch, wat je ook kon zien aan alle posts op haar Instagram, maar ook in het contact dat we hadden via Instagram DM.

Vandaag deelde haar dochters helaas mede dat Yvian, sneller dan verwacht, gisteren is overleden. Moeder van 2 prachtige dochters. Maar ik weet zeker dat ze vanaf boven mee zal kijken, lieve Shivah en Shaola!

Ik zal je vechtlust en optimisme nooit vergeten. Heel veel sterkte en kracht voor al haar geliefden, in het bijzonder haar dochters Shivah en Shaola.

Rust zacht, lieve Yvian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *