Gastblogs

Yvian: “Op dat moment zijn er ook opeens veel toekomstige speciale momenten die je waarschijnlijk niet meer mee zal mogen maken”


Yvian (49) kreeg in december 2020 totaal onverwachts de diagnose longkanker stadium 3b+ en in december 2021 bleek het, ondanks de behandelingen, uitgezaaid en daarmee ongeneeslijk.


Op het moment dat je te horen krijgt dat er geen reguliere behandelmethoden meer zijn voor jouw uitgezaaide longkanker, dat je uitbehandeld bent en dat je nog maar in maanden mag denken, op dat moment zijn er ook opeens veel toekomstige speciale momenten die je waarschijnlijk niet meer mee zal mogen maken.

In mijn geval, als 49 jarige alleenstaande moeder van 2 prachtige dochters, is dat niet alleen het waarschijnlijk niet meer mee kunnen maken van kleinkinderen, de koop van een eerste huis door je kids, maar ook je meiden niet kunnen zien trouwen. Toch best wel een ding kan ik je verzekeren.

En wat mooi is het dan als je oudste dochter zomaar gaat rondkijken om toch een soort ‘say yes to dress’ te organiseren. Maar dan een ‘say yes’ zonder ook echt een jurk te kopen, daar zijn ze namelijk nog echt niet aan toe. Alleen het samen passen, bekijken en beoordelen van jurken. En hoe mooi dat ze haar zusje daarin ook meekrijgt. Samen waren ze zo enthousiast aan het rondzoeken dat hun tante meeging in hun zoektocht. En zij kreeg het binnen haar netwerk geregeld voor ons! Zo bijzonder.

Maar wel weet ik dat ze prachtig zullen zijn en zullen stralen

Daar zaten we dan. Mijn meisjes die de meest prachtige bruidsjurken mochten passen. Hoe onwennig, maar hoe mooi ook! Wat een feest om te mogen zien wat ze zelf mooi vonden, maar ook hoe de jurken die ik voor ze uitzocht ook bij hen bleken te passen. En natuurlijk is dit niet het echte samen dé jurk zoeken en vinden. En tuurlijk is dit niet hoe ze er op dé dag uit zullen zien, maar wel weet ik dat ze prachtig zullen zijn en zullen stralen. En zij weten dat hun mama ze er fantastisch uit vindt zien, ook al is ze er tegen die tijd hoogstwaarschijnlijk niet meer bij.

En nu hopen dat de experimentele behandeling, een fase 2 studie waar ik nu aan deelneem, aanslaat en ik er nog een beetje tijd bij krijg, zodat ik nog veel meer van dit soort mooie bijzondere herinneringen met mijn meiden kan maken die ze hun leven lang mogen en kunnen koesteren.


Je kan Yvian en haar proces volgen op haar Instagram!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *