Interviews,  Studies

Marlynn is bezig met het afstuderen als mbo verpleegkundige: “Ik wist eigenlijk in groep 6 al dat ik later verpleegkundige wilde worden”

Marlynn zit alweer in haar 4e, en dus laatste jaar, van mbo verpleegkunde. Hoe heeft ze de opleiding ervaren? En wat wil ze hierna doen?Ik wist eigenlijk in groep 6 al dat ik later verpleegkundige wilde worden.

Heb je lang getwijfeld wat je ging studeren? Of was de keuze voor verpleegkunde snel gemaakt?
Ik wist eigenlijk in groep 6 al dat ik later verpleegkundige wilde worden. Voor mij was dus de keuze snel gemaakt.

Je zit alweer in je 4e jaar, dus je bent bijna klaar. Hoe heb je de opleiding ervaren?
Ik moet eerlijk zeggen dat de eerste 3 jaren me heel makkelijk afgingen, maar het laatste jaar is toch erg moeilijk met examens. Ook door Corona heb ik het afgelopen jaar geen fysieke lessen meer gehad. Ik mis dat wel.

Dit was echt een hele leuke stage!

Waar heb je je stages gelopen? En hoe vond je dat?
Mijn eerste stage was in de gehandicaptenzorg. Op het moment zelf vond ik het erg leuk, maar 10 weken stage lopen was voor mij genoeg. Mijn tweede stage was op de neurologische revalidatie. Dit was echt een hele leuke stage! Mijn derde stage was in de herstelzorg. Dit bedrijf was behoorlijk onprofessioneel en ik voelde me er niet helemaal thuis. Ik vond deze stage echt flink tegenvallen. Mijn laatste stage is in de thuiszorg. Dit vind ik ook enorm leuk!

Wat zijn momenten of dingen van je schoolperiode en/of stage die je niet meer zal vergeten?
Hoe zwaar ik het laatste jaar vind.

Wat moet je voor het afstuderen allemaal doen?
Ik heb nu bijna al mijn centrale examens van school gedaan (Engels, Nederlands, rekenen) en ben nu ook op stage bezig met examens. Dit zijn 20 examens die bestaan uit praktijk en verslagen die je moet maken. Er wordt veel van je verwacht bij de examens. Probeer hiervoor een planning te maken, zodat je alles op tijd af krijgt.


Uiteindelijk zou ik kinderverpleegkundige willen worden.

Wat ga je volgend schooljaar doen?
Ik ga mijn opleiding voorlopig nog verlengen, omdat ik het niet redde met mijn examens. Zodra ik mijn diploma in handen heb, wil ik toch eerst werken en ervaring opdoen. Uiteindelijk zou ik kinderverpleegkundige willen worden. Hier zou ik dan na een aantal jaar ervaring een cursus voor moeten doen.

Heb je nog tips voor mensen die ook verpleegkunde willen studeren?
Tijdens je stages moet je echt op tijd beginnen met je opdrachten/ examens. Onderschat de opleiding niet. Hij is echt wel pittig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *