Gastblogs

Yasemin: “Door losse diensten aan te nemen, heb je veel variatie in je werk”


Yasemin (24) is afgestudeerd als maatschappelijk werker in Den Bosch. Ze werkt nu als zzp’er in de zorg.


In 2018 ben ik afgestudeerd als maatschappelijke werker niveau 4. Tijdens mijn studie tijd droomde ik over een baan waar ik mijn eigen uren kon bepalen, waar ik mijn plezier uit kon halen en waar ik zelf hard voor wilde werken om iets op te zetten als eigen bedrijf zonder ergens vast te zitten, zoals een team. Voordat ik als  zzp’er aan de slag ben gegaan, heb ik taarten gebakken om te verkopen als zelfstandig bedrijf. Helaas hield ik dit niet lang vol, omdat ik mijn passie niet kon uiten en er geen plezier meer uit kon halen. Als kleine meid verkocht ik kleurplaten die ik zelf had nagetekend in de buurt, omdat dit mij een fijn gevoel gaf in mijn kindertijd. Ik was super trots dat ik iets had kunnen verkopen wat ik zelf had gemaakt. Zo ben ik op ontdekking geweest naar het ondernemen. 

Ik ging op zoek naar wat ik specifiek kon doen met mijn diploma

Ik wilde niet in een team werken waarin ik elke dag dezelfde taken moet verrichten. Natuurlijk is dit helemaal prima als dit jou wel gelukkig maakt, maar zo kon ik mijn werkleven niet voorstellen. Ik ging op zoek naar wat ik specifiek kon doen met mijn diploma. Ik heb één jaar gewerkt als flex begeleider dagbesteding, maar ik voelde na een tijd geen uitdaging meer in het vak. Op een avond kwam mijn nichtje met het idee om voor mezelf aan de slag te gaan als persoonlijk begeleider. Een geweldig idee vond ik het! Diensten aannemen wanneer het mij uitkomt met verschillende doelgroepen en in de zorg of welzijn. De combinatie van diensten in de zorg en welzijn vind ik heel erg leuk. Ik ging op onderzoek uit en had mijn documenten en inschrijving bij de KvK afgerond. In een korte tijd heb ik deze grote stap durven zetten, omdat het heel goed voelde.

Door losse diensten aan te nemen heb je veel variatie in je werk

Als zzp’er heb ik de mogelijkheid om verschillende doelgroepen te begeleiden en hierbij mijn deel te leveren als begeleider. In het eerste kwartaal heb ik geen diensten kunnen aannemen, omdat veel zorg bedrijven waren gesloten door de pandemie. Groepen eisten vast personeel en vaste zzp’ers te behouden, zodat er geen kruisbesmetting zou ontstaan. Na verloop van tijd ben ik gaan werken als verzorgende op groepen. Daarna heb ik met periodieke opdrachten gewerkt als begeleider voor doven en dementerende ouderen. En dat is het plezierige van het werken als zzp’er. Door losse diensten aan te nemen, heb je veel variatie in je werk. Elke dag wat anders, en dat vind ik erg leuk aan het zijn van een zzp’er.

Ik ervaar heel erg veel plezier in mijn vak en doe het met liefde

Ik ervaar heel erg veel plezier in mijn vak en doe het met liefde. Met de werk ervaring die ik op doe maakt het mij tot een nog meer ervaren begeleider, waardoor ik de beste versie van mijzelf kan zijn. Mijn droom is na jaren werkervaring op doen met verschillende doelgroepen, een eigen zorginstelling te starten met mijn twee nichtjes, waarbij we mensen willen ondersteunen en werknemers willen bemiddelen aan werk. Maar dat is nog een droom waar we naar toe gaan werken!


Je kan Yasemin en haar verhalen als zzp’er volgen op haar Instagram!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *