Gastblogs

Chantal: “Mijn expertise als verpleegkundige kan ik nu in vele vormen inzetten”


Chantal Verschraagen (30) is docent verpleegkunde, oncologieverpleegkundige, moeder én kinderboekenschrijftser, met een hart voor de zorg. 


En dan zet je je expertise helemaal anders in..

Jaren geleden begon ik aan een opleiding tot verpleegkundige. Het ging niet zonder slag of stoot, maar ik gaf de moed niet op. Uiteindelijk lukte het en was ik mbo-verpleegkundige. Ik bleef werken op de laatste stage-afdeling en deed met plezier meer kennis en ervaring op. Na twee jaar besloot ik mij nog verder te specialiseren en ook dat lukte. Sinds 2018 mag ik mezelf oncologieverpleegkundige noemen. Een titel die ik nog steeds vol trots draag. Toch begon ik in 2021 te twijfelen over mijn keuze. Na zo hard en zo lang werken, wil je het niet zomaar opgeven. Maar wat moet je dan? Mijn zoektocht begon. Hoe kon ik tegemoetkomen aan mijn behoefte voor uitdaging en stabiliteit zonder dat ik volledig de zorg moest verlaten?!

Ik besloot me verder te verdiepen in het docentschap

Docent verpleegkunde en eerste kinderboek
Ik heb vaak geroepen dat ik als docent verpleegkunde ging werken als ik oud en versleten was. Als ik fysiek niet meer aan het bed kon staan. Maar moest ik echt wachten tot dat moment? Ik besloot me verder te verdiepen in het docentschap en liep op diverse scholen mee. Parallel aan deze zoektocht was ik ook nog bezig met het schrijven van mijn eerste kinderboek. Beide zaken waren spannend, maar gaven mij ook veel vertrouwen en energie. Na veel wikken en wegen besloot ik het kinderboek echt uit te brengen en de stap naar docent te maken.

Ik besefte me dat ik naast mama ook epilepsiepatiënt bleef en dit ooit aan hem moest uit leggen

Doktertje Mik
In 2022 veranderde een hoop, het was bijna net zo’n intens jaar als 2021. Wat 2021 dan zo bijzonder maakte? Mijn zoon werd toen geboren. Door hem had ik ineens een andere titel en daardoor een ander perspectief op vele zaken. Ik wilde meer thuis zijn, meer van hem kunnen genieten en niet als een zombie rondlopen zodra ik weer eens nachtdienst had gehad. Daarnaast was hij mijn grote inspiratiebron voor dat eerder genoemde kinderboek. Ik besefte me dat ik naast mama ook epilepsiepatiënt bleef en dit ooit aan hem moest uit leggen. ‘Doktertje Mik’ kwam zo tot leven en naast een boek over epilepsie is er sinds 2023 ook een boek over astma. Hopelijk kan ik in de toekomst de reeks verder uitbreiden en regelmatig (grotere) bedragen overmaken naar goede doelen.

Mijn expertise als verpleegkundige kan ik nu in vele vormen inzetten

Docent, oncologieverpleegkundige, moeder én kinderboekenschrijftser
Inmiddels is het nieuwe schooljaar begonnen. Ik ben al bijna een jaar werkzaam als docent (en studerende hiervoor), ben al ruim anderhalf jaar kinderboekenschrijfster van twee boeken en al twee en een half jaar mama. Wat ik nog langer ben en blijf is oncologieverpleegkundige. Af en toe werk ik nog eens een dienst op die oude vertrouwde afdeling. Het is een intense combinatie die niet altijd loopt zoals ik hoop, maar ik probeer en leer. Want geen van deze dingen zou ik ooit willen missen. Mijn expertise als verpleegkundige kan ik nu in vele vormen inzetten. Aan het bed, voor de klas of in een kinderboek. Al dat harde werken is niet voor niks geweest. 

De kinderboeken van Chantal zijn te bestellen via www.doktertjemik.nl!


Je kan Chantal volgen op haar Instagram!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *