Medische wereld

Loopbaanwijzer voor verpleegkundigen: Wat is de ideale werkomgeving voor jou?


Met de loopbaanwijzer van BKV kan je onderzoeken wat de ideale functie voor jou is als verpleegkundige (in opleiding). Door het beantwoorden van vragen over je wensen en kwaliteiten, komt er een resultaat uit, met daarin misschien wel dé functie voor jou als (toekomstig) verpleegkundige!


Elke verpleegkundige (in opleiding) weet dat je onwijs veel kanten op kan. Van werken in een verzorgingshuis tot werken in de thuiszorg. En van werken in een ziekenhuis tot werken in de GGZ.

Welke functie past bij jou?
Doordat je zo veel kanten op kan, maakt dat het ook moeilijk om te kiezen waar je uiteindelijk wil en kan werken! Daarom heeft BKV een loopbaanwijzer ontwikkeld voor verpleegkundigen (in opleiding). Je kan aangeven waar je interesses liggen en aan de hand daarvan krijg je een uitslag, met daarin misschien wel dé functie voor jou als (toekomstig) verpleegkundige!

Stap voor stap naar jouw ideale werkomgeving
Bij de loopbaanwijzer kan je je voorkeuren opgeven door middel van het beantwoorden van vragen. Op basis daarvan komt er een resultaat uit.
1: categorie/ werkveld
Werk je liever in het ziekenhuis of daarbuiten? Of heb je misschien (nog) helemaal geen voorkeur of idee?
2: doelgroep
Welke doelgroep of doelgroepen spreken je aan? Vind je het bijvoorbeeld leuk om met kinderen te werken of juist met ouderen?
3: activiteiten
Sta je liever aan het bed of is het houden van spreekuren meer iets voor jou? Of ben je meer van het opstellen of uitvoeren van een behandelplan?
4: persoonlijk kenmerken en wensen
Wat zijn jouw persoonlijke kenmerken en kwaliteiten? Werk je liever alleen of in teamverband? En vind je het leuker om zelf taken uit te voeren of wil je liever een leidinggevende functie? Wil je regelmatige (dag)diensten of vind je het niet erg om in de avonden, nachten en weekenden te werken?
5: competenties
Aan de hand van verschillende stellingen kan je aangeven wat minder goed of juist sterk bij je past. Kan jij leiding geven? Kan je werken in teamverband? En kan je duidelijk mondeling communiceren?


Wil jij onderzoeken welke functie (nog meer) bij je past? Dat kan via de volgende link: https://loopbaanwijzer.bkv.jobs/nl/nurse/lbw/flow/bkv_lbw_flow/category

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *