Gastblogs

Marien: “Het is een prachtige samenkomst van mijn zorg achtergrond en persoonlijke passie om mensen te helpen”


Marien Jansen (25) werkte vijf jaar lang als maatschappelijk werker en kwam toen met het idee van Lotgenootje; verzwaringsknuffels. Hij deelt in deze gastblog zijn verhaal.


Van vijf jaar werken in de zorg naar eigen gemaakte knuffels verkopen: het verhaal achter Lotgenootje

Mijn reis die leidde tot de oprichting van Lotgenootje is er een van passie, zorgzaamheid en de constante zoektocht naar betekenisvolle ondersteuning voor hen die het hardst nodig hebben.

Tijdens mijn werk kwam ik regelmatig in aanraking met verzwaringsproducten die gebruikmaken van diepe drukstimulatie om kalmering en zintuiglijke regulatie te bevorderen

Als maatschappelijk werker heb ik vijf jaar lang cliënten begeleid, waarbij ik getuige was van de uitdagingen en strijd die velen ervaren, zoals kinderen als volwassenen.

Tijdens mijn werk kwam ik regelmatig in aanraking met verzwaringsproducten die gebruikmaken van diepe drukstimulatie om kalmering en zintuiglijke regulatie te bevorderen. Deze ervaringen openden mijn ogen voor de potentie van verzwaringshulpmiddelen. Ik zag echter ook dat veel van deze hulpmiddelen, zoals verzwaringsdekens, niet altijd gebruiksvriendelijk of kindvriendelijk waren. Ze waren vaak groot, duur, onhandig en niet gemakkelijk mee te nemen, wat hun gebruik beperkte tot vaak alleen de thuissituatie of therapeutische settings.

Het idee was simpel: verzwaringsknuffels die niet alleen de voordelen van de verzwaring hebben maar ook schattig en zacht zijn

Daar ontstond mijn missie en het idee om verzwaringsknuffels te maken die zowel de positieve effecten van de verzwaring konden nabootsen in combinatie met de positieve emotionele effecten van een knuffel konden bieden. Het idee was simpel: verzwaringsknuffels die niet alleen de voordelen van de verzwaring hebben maar ook schattig en zacht zijn. De knuffels van Lotgenootje zijn ontworpen om zowel kinderen als volwassenen een gevoel van veiligheid te geven, hen te helpen bij het reguleren van hun prikkels, beter te slapen en nog veel meer.

Elke Lotgenootje knuffel is zorgvuldig ontworpen met aandacht voor detail. Het gewicht is gelijkmatig verdeeld over het hele lichaam van de knuffel, wat de gebruiker het gevoel geeft van het krijgen van een echte knuffel. Het zachte materiaal en het vriendelijke gezicht van de knuffel zorgen voor emotionele steun en verbinding. Wat begon als een klein idee, is binnen acht maanden uitgegroeid tot een geliefd product dat al meerdere malen is uitverkocht en dat wordt gebruikt in huizen, scholen, therapeutische praktijken en zorginstellingen in Nederland, België en binnenkort ook Duitsland.

Bij Lotgenootje geloven we in de kracht van een ‘echte’ knuffel. We hebben al honderden positieve verhalen gehoord van Lotgenootjes die melden hoe hun Lotgenootje een belangrijk onderdeel is geworden van hun leven of dat van hun kinderen. Deze verhalen zijn elke dag weer zo mooi en bijzonder om te horen. Ik wilde altijd al op grote schaal impact maken en dat is nu gelukt.

Het is een prachtige samenkomst van mijn zorgachtergrond en persoonlijke passie om mensen te helpen

Bij Lotgenootje is het een missie om troost en ondersteuning te bieden aan degenen die het meest behoefte hebben aan een extra omhelzing, een missie die ik ben begonnen als maatschappelijk werker en nu voortzet als ondernemer. Het is een prachtige samenkomst van mijn zorgachtergrond en persoonlijke passie om mensen te helpen en ik ben dankbaar voor de mogelijkheid om een positieve verandering in het leven van vele mensen te brengen.

Lotgenootje geeft niet alleen aan dat onze knuffels meer zijn dan een knuffel, maar een echte metgezel en maatje met zwaarwegende liefde. Onze slogan, “Waar liefde zwaar weegt”, weerspiegelt deze filosofie.

TIP: wil je ook een Lotgenootje knuffel? Met de code ‘MEDIVIEWS10’ krijg je 10% korting! Of bestel direct via deze link!


Je kan Lotgenootje volgen op Instagram!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *